Redactieraad

De redactionele inhoud van Endocrinologie wordt bepaald door een onafhankelijke redactieraad.

 

foto (kleur) P. Bisschop

Dr. Peter Bisschop, internist-endocrinoloog in het Amsterdam UMC, is opleider Endocrinologie in de locatie AMC, voorzitter van de Nederlandse vereniging voor Endocrinologie (NVE), en daarmee hoofdredacteur van het tijdschrift Endocrinologie.

foto (kleur) E. van den Akker                      

Dr. Erica van den Akker, kinderarts-endocrinoloog in het Rotterdamse Erasmus MC, locatie Sophia Kinderziekenhuis.

 foto (kleur) A. van Berkel              

Drs. A. van Berkel, internist-endocrinoloog in opleiding in het Radboudumc Nijmegen, is promovenda aldaar op het onderwerp functionele beeldvorming bij feochromocytoom, en is voorzitter van de Jonge Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie (JNVE).

 

 

 

Dr. Anita Boelen, medisch-bioloog in het Amsterdam UMC, is werkzaam als staflid en senior onderzoeker bij het Endocrinologisch Laboratorium in de locatie AMC, en bestuurslid van de Nederlandse vereniging voor Endocrinologie (NVE).

foto (kleur) K. Dreijerink             

Dr. Koen Dreijerink, internist-endocrinoloog in het Amsterdam UMC, locatie VUmc, heeft als aandachtsgebieden endocriene tumoren en gender-endocinologie.

foto (kleur) B. Havekes            
Dr. Bas Havekes, internist-endocrinoloog in het Maastricht UMC+, heeft als aandachtsgebieden schildklierkanker, hypofysetumoren en bijnierpathologie.

foto (kleur) H. Hofland              
Dr. Hans Hofland, internist-endocrinoloog in het Erasmus MC, heeft als speciaal aandachtsgebied de endocriene oncologie.

 foto (kleur) S. Kooijman     

Dr. Sander Kooijman, postdoctoraal-onderzoeker in het LUMC, doet basaal en klinisch onderzoek naar de gevolgen van dag- en nachtritmeverstoringen en manieren waarop cardio-metabole problemen te voorkomen zijn.

 foto (kleur) H. Timmers         
Dr. Henri Timmers, internist-endocrinoloog in het Radboudumc Nijmegen, is sectiehoofd Endocrinologie en voorzitter van het Expertisecentrum Bijnierziekten aldaar.