Wanneer ben je competent als endocriene verpleegkundige?

  • 1 min.
  • Beroepsuitoefening
  • Verpleegkunde

Tijdens het symposium van de Landelijke Werkgroep Endocrinologie Verpleegkundigen (LWEV)  op 10 februari 2017 hield Judith van Eck een workshop over het competentieprofiel voor endocriene  verpleegkundigen bij volwassenen. Dit profiel kan helpen deze beroepsgroep te professionaliseren.

Van Eck is verpleegkundig specialist binnen de sector Endocrinologie van het Erasmus MC. Het competentieprofiel waarover zij sprak, vertaald vanuit het Engels, is ontwikkeld door een werkgroep van verpleegkundigen met endocrinologie als specialisme, in samenwerking met de Society for Endocrinology. Het profiel schenkt aandacht aan de verschillende competenties die betrekking hebben op endocriene ziektebeelden, waaronder acromegalie, schildklieraandoeningen, transitie in zorg, dynamische endocriene functietesten, goedaardige bijniertumoren en hypopituïtarisme. Ook is er aandacht voor de verschillende niveaus waarop een verpleegkundige kan functioneren: ‘competent’, ‘bekwaam’ en ‘expert’.
Voorafgaand aan de presentatie was het mogelijk deel te nemen aan een online survey. Hieruit bleek dat binnen Nederland op veel verschillende manieren invulling wordt gegeven aan de

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?