Wat maakt nucleaire receptoren zo boeiend en belangrijk?

  • 5 min.
  • Wetenschap

Op 30 november 2016 vond in Amsterdam de jaarlijkse bijeenkomst plaats van het Nuclear Receptor Research Network (NR2N). Dit congres vormt al sinds 2008 een inspirerende gelegenheid voor enthousiaste uitwisseling van kennis en ideeën tussen Nederlandse en Belgische onderzoekers van nucleaire receptoren. Prof. dr. Carlie de Vries en dr. Eric Kalkhoven lichten het belang van het congres en het vakgebied toe.

Het klinkt wellicht vreemd, maar de oorsprong van het Nederlands-Belgische NR2N ligt in Canada. ‘Tijdens het Keystone Symposium over nucleaire receptoren in 2008 in het Canadese Whistler stelden we met een groep Nederlandse en Belgische onderzoekers vast, dat het toch vreemd was dat we elkaar alleen tegenkwamen op een ver buitenlands congres als Keystone’, herinnert De Vries zich. ‘Dat leidde tot de oprichting van een netwerk voor Nederlandse en Belgische onderzoekers in dit veld, het Nuclear Receptor Research Network, en een bijbehorend jaarlijks congres. Afgelopen november was al weer de negende editie.’
Kalkhoven, net als De Vries mede-oprichter en bestuurslid van het NR2N, vult aan: ‘Het mooie van dit jaarlijkse congres is dat het door zijn kleinschaligheid – ieder jaar tussen de 100 en 120 deelnemers – bijdraagt aan een gevoel van een local community.

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?