Bijnierschorsinsufficiëntie: word een expert!

  • 2 min.
  • Opleiding
  • Verpleegkunde

In juni zijn de scholingsdagen bijnierschorsinsufficiëntie voor verpleegkundigen van start gegaan. BijnierNET en de academische centra bieden gezamenlijk deze training aan, die is opgezet in samenwerking met de LWEV. De scholing heeft in 2017 inmiddels twee keer plaatsgevonden; een derde keer volgt in november.

De inhoud van de scholing is gebaseerd op de door BijnierNET vastgestelde uniforme stressinstructies, die onderdeel zijn van de Kwaliteitsstandaard Bijnieraandoeningen. Een belangrijk kwaliteitscriterium voor goede zorg aan patiënten met bijnierschorsinsufficiëntie is, dat het ziekenhuis beschikt over een verpleegkundige die deze scholingsdag heeft gevolgd.
Gedurende de scholingsdag komen stressinstructies, het gebruik van de noodinjectie en de begeleiding van patiënten met bijnierschorsinsufficiëntie aan bod. Doel van de scholing is aan verpleegkundigen de noodzakelijke theoretische en praktische kennis over te brengen over de toepassing van de stressinstructies om bijnierpatiënten optimaal te kunnen begeleiden. Hiermee wordt indirect het co-management van patiënten met bijnierschorsinsufficiëntie bij stress-situaties bevorderd (train the trainer). Voorafgaand aan de scholing

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?