SYMPOSIUM STICHTING SCHILDKLIERONDERZOEK NEDERLAND

On the shoulders of a giant

  • 2 min.
  • Verslag
  • Wetenschap

Tijdens het 22e symposium van de Stichting Schildklieronderzoek Nederland werd stilgestaan bij het recente overlijden van prof. dr. Theo Visser en zijn grote bijdrage aan het schildklieronderzoek. Er was ook aandacht voor de ontwikkelingen van nu en voor de toekomst.

Het symposium in het West-Indisch Huis in Amsterdam op 8 juni was druk bezocht. De aanwezigen kregen een compleet programma voorgeschoteld, variërend van fundamenteel schildklieronderzoek tot ontwikkelingen met directe relevantie voor de klinische praktijk.
Theo Visser heeft aan de wieg gestaan van de Stichting Schildklieronderzoek. Tijdens een mooi eerbetoon gaven dr. Robin Peeters en dr. Edward Visser uit het Erasmus UMC een overzicht van zijn indrukwekkende wetenschappelijke prestaties, eerst op het gebied van schildklierhormoon en deiodinases, later van schildklierhormoon-transporteiwitten. De ontdekkingen van Visser hebben de basis gevormd voor de carrières van vele collega’s in Rotterdam en ver daarbuiten. Behalve een zeer goede wetenschapper was Visser bovendien als mens een rolmodel. Hij wordt gemist.

&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?