POSTACADEMISCH ONDERWIJS GEBUNDELD IN DE NVE ACADEMY

Samenhangende nascholing over de volle breedte van het vak

  • 6 min.
  • Vereniging

De NVE gaat postacademisch onderwijs aanbieden onder de vlag van de hiertoe onlangs opgerichte NVE Academy. Dit onderwijsplatform streeft ernaar in Nederland een goed gestructureerd pakket van postacademische na- en bijscholing aan te bieden dat het gehele vakgebied van de endocrinologie bestrijkt (en helpt definiëren). Dr. Teri Brouwer en prof. dr. Wouter de Herder van de Onderwijscommissie van de NVE Academy lichten dit initiatief nader toe.

Mogelijk heeft u het gemerkt de afgelopen maanden: het Jaarsymposium Endocrinologie en de Dutch Endocrine Meeting (DEM) vonden onlangs voor het eerst plaats onder auspiciën van de NVE Academy. Het is evengoed mogelijk dat u er niets van heeft gemerkt, want ‘Wat goed is, daar moet je zo min mogelijk aan veranderen’, aldus prof. dr. Wouter de Herder, die deel uitmaakt van de Onderwijscommissie van de NVE Academy.

Bundeling en samenhang

‘De oprichting van de NVE Academy, rond medio 2019, komt voort uit de wens van het NVE-bestuur om het aanbod aan postacademische na- en bijscholing op het gebied van de endocrinologie in Nederland wat meer te structureren en te bundelen’, legt prof. dr. De Herder uit. ‘Er is zowel nationaal als internationaal weliswaar een ruim aanbod aan nascholing op het gebied van de endocrinologie.

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?