Wie komen en gaan in het NVE- en JNVE-bestuur

 • 2 min.
 • Nieuws NVE
 • Vereniging

Een nieuw jaar, een nieuw bestuur. Het JNVE-bestuur heeft de afgelopen maanden van zes bestuursleden afscheid genomen: dr. José van den Heuvel, dr. Anouk van Berkel, dr. Charlotte Heijnen, dr. Dirk van Moorsel, Maxime Bos en dr. Eva Coopmans. Het gehele nieuwe JNVEbestuur wil hen bedanken voor hun grote inzet en enthousiasme in de afgelopen jaren.

JNVE: wisselingen van de wacht

De vertrekkende bestuursleden worden opgevolgd door vijf nieuwe enthousiastelingen: dr. Gerlinde Haverkamp (vice-voorzitter; Amsterdam UMC, locatie VUmc), Chantal Lebbink (secretaris; UMC Utrecht), dr. Thalijn Wolters (Sponsoring en beurzen; Radboudumc), dr. Niels Connell (PR en communicatie; MUMC+), en Rosalie Sterenborg (EYES/Internationalisering en DEM-sessieorganisatie; Radboudumc en Erasmus MC). Ook dr. Mark Postma (voorzitter; UMCG), Stan Ursem (penning meester; Amsterdam UMC, locatie AMC), Jiska van Schaik (congres: locatie; UMC Utrecht) en dr. Evie van der Spoel (congres: inhoudelijk; LUMC) zullen zich (blijven) inzetten voor de JNVE. Op onze website www.nve.nl/vereniging/jnve staat meer informatie over de nieuwe bestuursleden.

Save the date!

Het zevende JNVE-congres heeft in 2020 helaas geen doorgang kunnen vinden, maar voor 2021 staan we alweer in de startblokken! Het bestuur is hard aan het werk om dit jaar weer een gevarieerd – fysiek! – programma samen te stellen met nationale en internationale gastsprekers. Het JNVE-congres zal dit jaar op 11 en 12 november plaatsvinden. Alle promovendi, arts-assistenten en wetenschapsstudenten met ambities in de endocrinologie, en tevens andere endocrinologiegeoriënteerde wetenschappers in een vroeg stadium van hun carrière, zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan het congres en een abstract in te sturen. Ook reiken we dit jaar weer de felbegeerde JNVE Award uit voor de beste spreker. Binnenkort volgt via de website een update over de locatie, het programma en de deadlines voor registratie en abstracts. Deze informatie komt ook terug in het volgende nummer van Endocrinologie. Wij maken ons op voor een gezellig en interactief congres en hopen iedereen weer te zien!

Contact: jnve@nve.nl


Twee nieuwe NVE-bestuursleden

Portretfoto's (kleur) Sander Kooijman en Bastiaan de Galen
Boven: Dr. Sander Kooijman; onder: prof. dr. Bastiaan de Galan

Het NVE-bestuur heeft zich versterkt met twee nieuwe leden: prof. dr. Bastiaan de Galan en dr. Sander Kooijman. Prof. dr. De Galan is sinds 2003 als internist verbonden aan het Radboudumc in Nijmegen. Hij is sinds 2018 ook universitair hoofddocent interne geneeskunde aan de Radboud Universiteit. Sinds 2019 is De Galan bovendien internist in het MUMC+ Maastricht en hoogleraar interne geneeskunde/diabetologie aan Maastricht University.
De onderzoekslijn van De Galan heeft een sterke klinische basis met een focus op translatie naar de dagelijkse praktijk, met hypoglykemie bij diabetes type 1 als centraal thema. Het onderzoek van De Galan richt zich onder meer op de pathofysiologie, genetica, gevolgen, behandeling en preventie van hypoglykemieën en hieraan gerelateerde problematiek bij mensen met diabetes type 1 of type 2.
Dr. Sander Kooijman is als universitair docent verbonden aan de afdeling endocrinologie van het LUMC. Het onderzoek van Kooijman richt zich op het verband tussen een verstoord dag- en nachtritme en cardiometabole ziekten. Verder is hij breed geïnteresseerd in de regulatie van energiemetabolisme; zo heeft hij bijgedragen aan het identificeren van vele farmacologische targets die thermogenese in bruinvetweefsel bevorderen.


NVE ACADEMY

Agenda nascholingen

 • 28 mei 2021: DESG (Diabetes Education Study Group) V&VN Diabeteszorg Farmacotherapie (online)
 • 17 juni 2021: DESG Arts-assistentencursus (online)
 • 7 oktober 2021: DESG Arts-assistentencursus
 • 7 – 8 oktober 2021: DESG Fellowcursus Diabetes Mellitus
 • 16 november 2021: Grensvlaksymposium (endocrinologie en gynaecologie)
 • 7 december 2021: 14e Jaarsymposium Endocrinologie
 • 13 – 14 januari 2022: DESG Diabetes Update
 • 3 – 4 februari 2022: Dutch Endocrine Meeting

Over het openen van de inschrijving wordt u op de hoogte gehouden op www.nve.nl.


Volg de LinkedIn-pagina van Endocrinologie  voor voorpublicaties, actualiteit, updates en oproepen van de redactie: www.linkedin.com/company/endocrinologie