KOMENDE EN GAANDE VOORZITTER NVK-SEK BLIKKEN TERUG EN VOORUIT

‘De maatschappij kijkt steeds kritischer mee met de kinderendocrinoloog’

  • 6 min.
  • Kinderendocrinologie

Op 3 februari 2023 heeft dr. Joost Rotteveel het voorzitterschap van de Sectie Endocrinologie bij Kinderen van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK-SEK) overgedragen aan zijn collega dr. Hanneke van Santen. Ze kijken samen terug naar de ontwikkelingen in de kinderendocrinologie van de afgelopen jaren en blikken vooruit op de komende jaren.

Foto (kleur) Joost Rotteveel en Hanneke van Santen
Beeld: Par-Pa Fotografie

De NVK-SEK is in mei 1983 opgericht. Zij bestaat tegenwoordig uit ruim 200 kinderartsen die zich bezighouden met kinderendocrinologie en kinderdiabetes. ‘Enkele tientallen zijn gespecialiseerde kinderarts-endocrinologen, die deels werkzaam zijn in academische, deels in regionale ziekenhuizen’, aldus Rotteveel. ‘Daarnaast is er een grote groep algemeen kinderartsen met endocrinologie als aandachtsgebied, de zogenoemde aandachtsvelders. En binnen de sectie hebben de kinderartsen die zich bezighouden met diabetes zich verenigd in de Landelijke Werkgroep KinderDiabetes.’
Doel van de NVK-SEK is om de samenwerking tussen de leden op het gebied van patiëntenzorg, wetenschap en onderwijs te bevorderen. Rotteveel: ‘In de loop der jaren is de gezamenlijkheid binnen de sectie meer voorop komen te staan. De sectie heeft zich ontwikkeld tot een verband waarin we met elkaar overleggen en gezamenlijk dingen regelen.’ Van Santen noemt als voorbeeld de regionale netwerken:

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?