Het achtste JNVE-symposium: zo gezellig kan topniveau zijn

  • 2 min.
  • Vereniging

Het achtste jaarlijkse JNVE-symposium vond op 27 en 28 oktober 2022 plaats in het Crowne Plaza te Utrecht. Daar maakten 25 jonge clinici en onderzoekers uit alle vaderlandse windstreken dankbaar gebruik van deze mogelijkheid om lijfelijk bijeen te komen en elkaar te inspireren.

Foto (kleur) Ferdy van Geest en Gerlinde Haverkamp
Ferdy van Geest (links) neemt de JNVE Young Talent Award 2022 in ontvangst van JNVE-voorzitter Gerlinde Haverkamp.

Jaarlijks een inspirerend en interactief symposium organiseren voor jonge clinici en onderzoekers aan het begin van hun carrière en met interesse voor de endocrinologie: dit streven van de JNVE kwam wederom uitstekend uit de verf. Het was inhoudelijk een zeer geslaagd symposium dankzij het hoge niveau van alle presentaties; bovendien was het ook nog eens heel gezellig en gemoedelijk.
Er waren dit jaar negen hoogwaardige abstracts ingediend voor een presentatie in een van de delegate sessions. Daarnaast gaven diverse gastsprekers van hoge nationale statuur een lezing. Zo deelde dr. C. Wiepjes (Amsterdam UMC) resultaten van onderzoek naar de langetermijneffecten van puberteitsremming bij transgenderadolescenten. Resultaten lieten onder andere zien dat detransitie zelden voorkomt, en dat het merendeel van de deelnemers na gebruik van gonatotropine-‘releasing’-hormoon (GnRH)-agonisten hun behandeling voortzetten met genderbevestigende hormonen. Verder kon worden

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?