Overzicht

JNVE-congres op 27 en 28 oktober

  • 2 september 2016
  • 2 min.
  • Nieuws NVE
  • Vereniging

Het einde van de zomer nadert en daarmee beginnen de voorbereidingen voor het JNVE-congres in het najaar serieuze vormen aan te nemen! Deze derde JNVE-bijeenkomst zal wederom in Leiden plaatsvinden, te weten op donderdag 27 en vrijdag 28 oktober 2016.

Groepsfoto (kleur) JNVE congres

Het congres omvat een gevarieerd programma met veel highlights, zoals een workshop over de geschiedenis van hormoon- preparaten door dr. Toine Pieters van het Vumc/UMCU. Ook zijn er lezingen van vier Nederlandse gastsprekers die onderzoek doen naar resp. obesitas bij kinderen (dr. Erica van den Akker uit het Erasmus MC), FGF-23 en Klotho (dr. Marc Vervloet van het VUmc), schildkliercarcinoom (dr. Thera Links van het UMCG), en HPA-as bij jonge delinquenten (dr. Lucres Nauta uit het VUMC). Tevens verwelkomen wij als internationale spreker drs. Christoph Thaiss uit Tel Aviv, die een overzicht geeft van het circadiaans ritme in het microbioom.

Deelnemers krijgen tijdens de JNVE-bijeenkomst weer ruimschoots de kans om op basis van ingestuurde abstracts onderzoek of casuïstiek te presenteren en te bediscus- siëren. Met deze opzet beoogt de JNVE de interactie en samenwerking tussen jonge basale en klinische onderzoekers te stimuleren. Verder zal wederom de JNVE Award worden uitgereikt aan de beste jonge spreker, bestaande uit een geldbedrag van €250 en een certificaat.

Het congres vindt plaats in het Holiday Inn Hotel te Leiden. De inschrijfkosten bedragen €110 (voor niet-NVE leden €160). Dit is inclusief diner en avondprogramma. Inclusief overnachting bedragen de inschrijfkosten €160 (voor niet-NVE leden €210). Voor masterstudenten geldt een gereduceerd tarief van €75. Alle jonge onderzoekers en clinici met interesse voor endocrinologie worden van harte uitgenodigd zich aan te melden. Deadline voor het indienen van een abstract is 12 september.