Overzicht

Eerste fysieke jaarvergadering Endo-ERN sinds covid

  • 26 mei 2023

Meer dan 150 leden van Endo-ERN (European Reference Network on Rare Endocrine Conditions) kwamen op 4 en 5 april 2023 bijeen in het Amsterdam UMC voor de jaarlijkse Endo-ERN vergadering. Het was de eerste persoonlijke bijeenkomst van de leden van Endo-ERN sinds 2019.

Er waren bijna 20 interactieve sessies en presentaties van externe sprekers. Christina Kyriakopoulou (Europese Commissie) en Mari Murel (ERICA – European Clinical Research in Rare Diseases) spraken over het landschap van onderzoek naar zeldzame ziekten in Europa; Ralf-Dieter Hilgers (Universitair Ziekenhuis Aken) over best practices voor het design van clinical trials voor zeldzame endocriene ziekten. Een opname van de sessies is te verkrijgen via het Endo-ERN-coördinatiebureau: endo-ern@amsterdamumc.nl

Coördinator van de Endo-ERN jaarvergadering was prof. dr. Alberto Pereira Arias, die op 26 januari 2023 zijn oratie hield als hoogleraar Inwendige geneeskunde in het bijzonder de endocrinologie aan de Universiteit van Amsterdam. Het volgende nummer van Endocrinologie bevat een interview met Pereira Arias over zijn nieuwe leerstoel en het belang van Endo-ERN.