Overzicht

22-26 januari te Amsterdam

Internationale bijniercursus Radboudumc

  • 24 november 2023

Van 22-26 januari vindt in het Mercure Hotel in Amsterdam de vijfde internationale Radboudumc Bijnier Masterclass plaats, georganiseerd door het Radboudumc Expertisecentrum Bijnieraandoeningen. Deze masterclass presenteert state-of-the-art lezingen en workshops over klinische en pathofysiologische aspecten van bijnierziekten.

De masterclass is bedoeld voor volwassenen en pediatrische endocrinologen, klinische fellows, internisten en klinisch chemici die betrokken zijn bij de behandeling van patiënten met bijnieraandoeningen. De duur van de masterclass is 4,5 dag, van maandag tot en met vrijdag. Veel nationale en internationale experts dragen bij aan een intensief programma dat alle belangrijke bijnieraandoeningen omvat: hyper- en hypocortisolisme, congenitale bijnierhyperplasie, incidentaloma, bijnierschorskanker, feochromocytoom/ paraganglioom en primair aldosteronisme.

Naast overzichtslezingen over theoretische en praktische vraagstukken, zullen er interactieve sessies plaatsvinden over patiëntencasussen met uitdagende diagnostische en therapeutische vraagstukken. Deelnemers worden aangemoedigd om hun eigen cases te presenteren. Speciale aandacht zal worden besteed aan indicaties en interpretatie van testen, inclusief beeldvormingsprocedures. Daarnaast worden essentiële en praktische methodologische aspecten van specifieke procedures zoals adrenale veneuze sampling en minimaal invasieve bijnierchirurgie gedemonstreerd en besproken. Zie voor meer informatie en inschrijving: bitly.ws/ZfG8