Overzicht

Het achtste JNVE-congres: uitstekende sprekers, uitmuntend onderzoek

  • 25 november 2022

Op 27 en 28 oktober heeft het achtste JNVEcongres plaatsgevonden in het Crowne Plaza hotel in Utrecht; en het was weer een succes. Verder zoekt de JNVE nieuwe bestuursleden.

Op het programma van het JNVE-congres stond een aantal zeer interessante nationale sprekers: dr. C. Wiepjes (Amsterdam UMC) over de langetermijneffecten van puberteitsremming bij transgender adolescenten; dr. G. Goossens (Maastricht University) over de rol van vetweefsel bij metabole complicaties van obesitas; dr. J. Hoeks (Maastricht University) over leefstijlmaatregelen om obesitas-gerelateerde metabole complicaties tegen te gaan; en tot slot dr. T. Korevaar (Erasmus MC) over de vertaalslag van fysiologie naar epidemiologische studies. Daarnaast was er een creatieve workshop Presenteren, verzorgd door Artesc.
Negen jonge onderzoekers hebben hun werk gepresenteerd. Rosalie Sterenborg vertelde over de Regeldokter, een platform voor (jonge) artsen die meer willen weten over ons zorgstelsel en financiën in de zorg (www.deregeldokter.nl).

De JNVE is op zoek naar drie nieuwe bestuursleden. Dus ben je een onderzoeker of arts, heb je affiniteit met endocrinologie en sta je aan het begin van je carrière: solliciteer dan op een van de vrijgekomen bestuursfuncties. Meer informatie volgt binnenkort op onze LinkedIn-pagina.

Tot slot gaat de JNVE een fantastische pubquiz verzorgen tijdens het NVE-jubileumfeest op 6 december 2022. Deze pubquiz zal bestaan uit verrassende vragen die een goede én snelle samenwerking binnen de teams vragen. Wij kijken ernaar uit jullie daar te ontmoeten.

Contact: jnve@nve.nl